Responsive Menu
Add more content here...
Eten & Drinken

Foodie-evenementen en festivals in Alicante

Foodie-evenementen en festivals in Alicante

Als echte foodie kun je je hart ophalen in Alicante, een bruisende stad gelegen aan de prachtige Costa Blanca in Spanje. Alicante staat bekend om zijn heerlijke gerechten, verse producten en levendige markten. Maar wat Alicante echt bijzonder maakt voor foodies zijn de talloze evenementen en festivals die jaarlijks plaatsvinden. Van wijnproeverijen tot gastronomische markten, er is altijd wel iets te beleven op culinair gebied in deze levendige stad.

De lekkerste festivals van Alicante

Één van de hoogtepunten voor foodies in Alicante is het jaarlijkse Gastronomisch Festival, een evenement waar lokale chefs en producenten samenkomen om hun beste gerechten en producten te presenteren. Hier kun je genieten van heerlijke tapas, Spaanse wijnen en unieke streekgerechten. Een absolute aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt!

Ook het Alicante Gourmet Festival is een must-visit voor foodies. Tijdens dit festival kun je proeven van de meest exclusieve gerechten en dranken uit de regio, bereid door topkoks uit Spanje en daarbuiten. Een waar paradijs voor fijnproevers!

De leukste foodie-evenementen

Naast de grotere festivals zijn er in Alicante ook tal van kleinere evenementen die de moeite waard zijn voor foodies. Zo worden er regelmatig wijnproeverijen georganiseerd in lokale bodega’s, waar je kunt genieten van de beste wijnen uit de regio. Ook kun je deelnemen aan kookworkshops waar je de fijne kneepjes van de Spaanse keuken leert kennen.

Ben je meer van de street food scene? Bezoek dan zeker de Mercado Central van Alicante, een gezellige markt waar je allerlei lekkernijen kunt proeven, van verse vis tot lokale kazen en heerlijke olijven. Een waar walhalla voor foodies!

Het is tijd om te genieten

Kortom, Alicante is een waar paradijs voor foodies. Met zijn vele evenementen en festivals op culinair gebied is er altijd wel iets te beleven voor liefhebbers van lekker eten en drinken. Of je nu wilt genieten van exclusieve gerechten tijdens een gastronomisch festival of liever struint langs de kraampjes op een lokale markt, in Alicante is er voor ieder wat wils. Dus pak je smaakpapillen maar vast in en geniet van al het lekkers dat deze bruisende stad te bieden heeft!

¡Buen provecho!

You may also like...