Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

De beste uitzichtpunten in Alicante

De beste uitzichtpunten in Alicante

Als je op zoek bent naar adembenemende uitzichten over de stad Alicante, dan heb ik goed nieuws voor je! In deze stad aan de oostkust van Spanje zijn er verschillende prachtige uitzichtpunten waar je kunt genieten van panoramische vergezichten. Vanaf deze uitkijkpunten kun je de bruisende stad, de glinsterende Middellandse Zee en de omliggende bergen bewonderen. Hier zijn enkele van mijn favoriete plekken om van het mooie Alicante te genieten!

Castillo de Santa Bárbara

Als je aan Alicante denkt, is het eerste wat waarschijnlijk in je opkomt het imposante Castillo de Santa Bárbara. Dit kasteel, gelegen op de top van de berg Benacantil, biedt een spectaculair uitzicht over de stad en de kustlijn. Je kunt ervoor kiezen om de klim naar boven te maken of de lift te nemen. Eenmaal boven zul je beloond worden met een prachtig panorama dat je niet snel zult vergeten.

Hoe kom je er:

  • Met de auto: parkeergelegenheid beschikbaar bij het kasteel
  • Te voet: een wandeling vanuit het centrum van de stad (ongeveer 20-30 minuten)
  • Met de lift: gelegen in de wijk Barrio Santa Cruz

El Tossal de la Cala

Als je op zoek bent naar een wat minder bekend uitzichtpunt, dan is El Tossal de la Cala een verborgen parel in Alicante. Dit uitkijkpunt ligt in de wijk Cabo de las Huertas en biedt een prachtig zicht op de kustlijn en de azuurblauwe zee. Het is de perfecte plek om te genieten van een rustig moment en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Hoe kom je er:

  • Met de auto: parkeergelegenheid in de buurt van het uitkijkpunt
  • Te voet: een korte wandeling vanaf de wijk Cabo de las Huertas

La Cruz del Benacantil

Als je op zoek bent naar een adembenemend uitzicht over Alicante, dan mag je La Cruz del Benacantil niet missen. Dit uitkijkpunt, gelegen aan het einde van de Playa del Postiguet, biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Het is de perfecte plek om te genieten van een romantische zonsondergang of om gewoon even tot rust te komen en te genieten van het moment.

Hoe kom je er:

  • Te voet: een wandeling vanaf het strand Playa del Postiguet
  • Met de tram: halte Mercado, vanuit daar te voet naar het uitkijkpunt

Afsluiting

Met zoveel prachtige uitzichtpunten in Alicante is het moeilijk om te kiezen welke het beste is. Of je nu kiest voor het imposante Castillo de Santa Bárbara, het verborgen juweeltje El Tossal de la Cala of het romantische La Cruz del Benacantil, één ding is zeker: je zult worden beloond met een onvergetelijk uitzicht over deze prachtige stad aan de Middellandse Zee. Dus pak je camera en geniet van het adembenemende uitzicht dat Alicante te bieden heeft!

You may also like...