Responsive Menu
Add more content here...
Musea

Museo Naval de Alicante: maritiem museum met scheepsmodellen en geschiedenis

Ontdek het Museo Naval de Alicante

Ben je geïnteresseerd in maritieme geschiedenis en wil je meer te weten komen over de maritieme geschiedenis van Alicante? Breng dan zeker een bezoek aan het Museo Naval de Alicante! Dit maritiem museum, gelegen in de prachtige stad Alicante in Spanje, neemt je mee op een reis door de tijd met zijn indrukwekkende collectie scheepsmodellen en historische artefacten.

Geschiedenis van het museum

Het Museo Naval de Alicante opende zijn deuren in 2004 en is gevestigd in de voormalige wapenopslagplaats van de Kustartillerie. Het museum heeft als doel om bezoekers bewust te maken van de maritieme geschiedenis van Alicante en de rol die de zee altijd heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad.

Collectie

Het Museo Naval de Alicante herbergt een indrukwekkende collectie van scheepsmodellen, kaarten, navigatie-instrumenten en andere maritieme artefacten. De collectie geeft een goed beeld van de maritieme geschiedenis van Alicante, van de oudheid tot aan de moderne tijd.

Scheepsmodellen

De scheepsmodellen in het museum vormen een van de hoogtepunten van de collectie. Van kleine vissersboten tot grote oorlogsschepen, de modellen geven een goed beeld van de verschillende typen schepen die door de eeuwen heen in de wateren rond Alicante hebben gevaren.

Historische artefacten

Naast scheepsmodellen zijn er ook tal van historische artefacten te bewonderen in het museum, waaronder navigatie-instrumenten, kaarten en voorwerpen die aan boord van schepen werden gebruikt. Deze artefacten werpen een licht op het leven aan boord van een schip en de uitdagingen die zeelieden door de eeuwen heen hebben moeten overwinnen.

Interactieve tentoonstellingen

Het Museo Naval de Alicante biedt ook een aantal interactieve tentoonstellingen die het verleden tot leven brengen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf navigeren met behulp van oude navigatie-instrumenten of een virtuele zeereis maken aan boord van een historisch schip.

Praktische informatie

Wil je het Museo Naval de Alicante bezoeken? Hieronder vind je wat praktische informatie:

  • Adres: Muelle de Levante s/n, 03002 Alicante, Spanje
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 19:00 uur
  • Toegangsprijs: €4 voor volwassenen, €2 voor kinderen en senioren

Zorg ervoor dat je genoeg tijd uittrekt om het museum in alle rust te kunnen verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft!

Sluit je aan bij de maritieme reis

Het Museo Naval de Alicante is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in maritieme geschiedenis en het leven op zee. Stap binnen in de fascinerende wereld van de zeevaart en laat je verrassen door de rijke collectie van het museum. Vergeet niet om na afloop even na te praten onder het genot van een heerlijk glas sangria aan de kust van Alicante. ¡Buen viaje!

You may also like...