Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

De culinaire scene van Alicante ontdekken

Ontdek de culinaire scene van Alicante

Als je van lekker eten houdt, dan is Alicante de place to be! Deze bruisende stad aan de Spaanse Costa Blanca staat bekend om haar heerlijke gerechten en levendige eetcultuur. Tijdens mijn recente bezoek aan Alicante heb ik de culinaire scene van deze prachtige stad ontdekt en ik kan met zekerheid zeggen dat het een waar paradijs is voor foodies. Van traditionele tapas tot moderne fusion gerechten, Alicante heeft voor ieder wat wils.

Tapas, tapas en nog eens tapas

Een bezoek aan Alicante is niet compleet zonder een avondje tapas eten. De stad barst van de gezellige tapasbarretjes waar je de meest heerlijke kleine gerechtjes kunt proeven. **Probeer zeker de patatas bravas, pulpo a la gallega en jamón ibérico.** Neem plaats aan de bar en laat je verrassen door de smaken die de chef voor je klaarmaakt. En vergeet niet om een goed glas lokale wijn te bestellen om het geheel compleet te maken.

Vis, schelp- en schaaldieren

Als je een liefhebber bent van verse vis, schelp- en schaaldieren, dan zit je in Alicante helemaal goed. De stad ligt aan de Middellandse Zee en dat betekent dat er dagelijks verse vis wordt binnengebracht in de haven. **Probeer zeker de zarzuela de mariscos, een traditioneel visgerecht boordevol smaak.** Ga naar de Mercado Central en kies zelf je vis uit, vervolgens breng je deze naar een van de vele restaurants in de stad die het voor je klaarmaken.

Modern en creatief

Naast traditionele gerechten vind je in Alicante ook een aantal restaurants die bekend staan om hun moderne en creatieve keuken. **Restaurant Monastrell is een absolute aanrader voor wie wil genieten van vernieuwende gerechten met een mediterrane twist.** Het restaurant heeft een Michelin ster en dat proef je terug in de verfijnde smaken en prachtige presentatie van de gerechten. Een echte culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten!

Proef de lokale specialiteiten

Als je echt de lokale keuken van Alicante wilt leren kennen, dan moet je zeker de lokale specialiteiten proberen. Denk aan een **Arroz a banda, een heerlijke rijstschotel met vis en schaaldieren, of een Fideuà, een pasta gerecht vergelijkbaar met paella maar dan met noedels in plaats van rijst.** Deze gerechten vind je vaak terug op de menukaarten van de typisch Spaanse restaurants in de stad. Laat je verrassen door de smaken van Alicante en geniet van elke hap.

Na mijn culinaire ontdekkingsreis in Alicante kan ik niet anders dan concluderen dat deze stad een waar paradijs is voor foodies. De smaken, geuren en kleuren van de lokale keuken hebben mijn hart gestolen en ik kan niet wachten om terug te keren naar deze culinaire hotspot aan de Spaanse Costa Blanca. Dus twijfel niet en boek snel een trip naar Alicante om zelf de heerlijke gerechten en gezellige sfeer te ervaren. Buen provecho!

You may also like...