Responsive Menu
Add more content here...
Praktische info

Shoppen en belastingvrij winkelen in Alicante

Shoppen en belastingvrij winkelen in Alicante

Ben je een echte shopaholic en ben je binnenkort van plan om naar Alicante te gaan? Dan heb ik goed nieuws voor je! Alicante staat bekend om zijn vele winkels, boetieks en winkelcentra waar je heerlijk kunt shoppen. En het beste van alles is dat je in Alicante belastingvrij kunt winkelen, wat betekent dat je kunt profiteren van belastingvoordelen en lagere prijzen. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en tips over shoppen en belastingvrij winkelen in Alicante.

Waarom belastingvrij winkelen in Alicante?

Belastingvrij winkelen, ook wel bekend als Tax Free Shopping, houdt in dat je als niet-ingezetene van de Europese Unie belasting kunt terugvragen op aankopen die je in Spanje doet. Dit betekent dat je kunt genieten van een korting van ongeveer 21% op de totale aankoopprijs. Dit is natuurlijk een geweldige manier om wat geld te besparen tijdens het shoppen in Alicante.

Hoe werkt belastingvrij winkelen?

Om in aanmerking te komen voor belastingvrij winkelen in Alicante, zijn er een aantal stappen die je moet volgen:

  • Shoppen bij deelnemende winkels: Zorg ervoor dat je winkelt bij winkels die deelnemen aan het belastingvrije winkelprogramma. Deze winkels zullen een Tax Free Shopping-logo hebben.
  • Vraag om een taxfree formulier: Bij het afrekenen van je aankopen, vraag om een taxfree formulier. Zorg ervoor dat je paspoort bij de hand hebt, want je zult dit nodig hebben om het formulier in te vullen.
  • Vraag om een stempel op het formulier: Vraag bij de douane om een stempel op je taxfree formulier wanneer je vertrekt uit de EU. Dit is een verplichte stap om belasting terug te vragen.
  • Claim je belastingteruggave: Lever het ingevulde en gestempelde formulier in bij een van de Tax Free Shopping-kantoren in de luchthaven van Alicante om je belasting terug te vragen.

Waar te shoppen in Alicante?

In Alicante vind je een breed scala aan winkels en boetieks, van bekende internationale merken tot lokale Spaanse boetieks. Enkele van de populairste winkelstraten in Alicante zijn de Avenida Maisonnave, Rambla de Mendez Nunez en Calle Castanos. Hier vind je een mix van mode-, accessoire- en souvenirwinkels.

Winkelcentra in Alicante

Naast de winkelstraten heeft Alicante ook verschillende winkelcentra waar je naar hartenlust kunt winkelen. Enkele van de meest populaire winkelcentra zijn:

  • Plaza Mar 2: Dit moderne en ruime winkelcentrum biedt een mix van bekende merken en boetieks, evenals restaurants en een bioscoop.
  • El Corte Ingles: Een luxe warenhuis met een breed scala aan producten, van kleding en accessoires tot huishoudelijke artikelen en elektronica.
  • Panoramis: Gelegen aan de haven van Alicante, biedt Panoramis een prachtig uitzicht op zee en een selectie van winkels, restaurants en bars.

Een shopaholic’s paradijs

Al met al is Alicante een waar paradijs voor shopaholics. Met zijn diverse winkelaanbod, belastingvrije winkelmogelijkheden en prachtige winkelcentra, zul je zeker je winkelhart kunnen ophalen. Dus pak je portemonnee en ga op ontdekkingstocht in de charmante straten van Alicante!

Veel plezier en happy shopping!

You may also like...