Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

De architectuur van Alicante bewonderen

Een betoverende mix van stijlen in Alicante

Als je door de straten van Alicante wandelt, word je omringd door een adembenemende mix van architecturale stijlen. Van gotische gebouwen tot moderne wolkenkrabbers, deze stad heeft voor ieder wat wils. Voor architectuurliefhebbers is Alicante dan ook een waar paradijs om te verkennen.

Historische gebouwen

In het historische centrum van Alicante vind je prachtige gebouwen die teruggaan tot de middeleeuwen. Het imposante Kasteel van Santa Barbara is een must-see, met zijn indrukwekkende ligging boven op de berg Benacantil. Ook de gotische Kathedraal van San Nicolas en het stadhuis zijn schitterende voorbeelden van historische architectuur.

Modernistische pareltjes

Naast de historische gebouwen heeft Alicante ook een aantal prachtige modernistische gebouwen. Denk aan het Casa Carbonell, ontworpen door de beroemde architect Juan Vidal Ramos, en het Casa Bolumini, met zijn opvallende gevel en gedetailleerde ornamenten.

Strandarchitectuur

Langs de prachtige stranden van Alicante vind je ook een aantal indrukwekkende staaltjes van strandarchitectuur. Denk aan de levendige Explanada de España, de promenade die is bekleed met mozaïektegels en palmbomen. Hier kun je genieten van een heerlijke wandeling langs de Middellandse Zee.

Architecturale hoogtepunten van Alicante

Castillo de Santa Barbara

Het Kasteel van Santa Barbara is zonder twijfel het meest iconische gebouw van Alicante. Het kasteel dateert uit de 9e eeuw en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de zee. Het is de perfecte plek om te genieten van de zonsondergang.

Barrio de Santa Cruz

Het charmante Barrio de Santa Cruz is een doolhof van smalle straatjes en kleurrijke huizen. Hier kun je verdwalen en genieten van de sfeer van het oude Alicante. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een fotogenieke wijk!

Casa Carbonell

Het Casa Carbonell is een van de meest opvallende gebouwen in Alicante, met zijn weelderige gevel en decoratieve elementen. Het gebouw is een mix van stijlen, van art nouveau tot neoklassiek, en is een lust voor het oog.

Tips voor het ontdekken van de architectuur van Alicante

  • Maak een wandeltocht: Verken de stad te voet om de architectonische hoogtepunten van dichtbij te bekijken.
  • Bezoek een museum: Het Museo de Arte Contemporaneo de Alicante is een aanrader voor liefhebbers van moderne architectuur.
  • Geniet van een drankje op een terras: Zo kun je in alle rust de gebouwen om je heen bewonderen.
  • Neem een boottocht: Bekijk Alicante vanaf het water en bewonder de stad vanuit een ander perspectief.

Vamos a Alicante!

Of je nu een architectuurliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de prachtige gebouwen in Alicante, deze stad heeft voor ieder wat wils. Dus pak je camera, trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in deze betoverende stad aan de Spaanse kust. ¡Hasta luego!

You may also like...