Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

Gratis dingen om te doen in Alicante

Ontdek gratis dingen om te doen in Alicante

Ben je van plan om Alicante te bezoeken, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Geen zorgen, er zijn tal van gratis activiteiten te doen in deze levendige stad aan de Spaanse kust. Van prachtige stranden tot indrukwekkende bezienswaardigheden, Alicante heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zal ik enkele van mijn favoriete gratis dingen om te doen in Alicante met je delen.

Stranddag in Alicante

Alicante staat bekend om zijn prachtige stranden, en het beste is dat je hier gratis van kunt genieten. Het bekendste strand van Alicante is Playa del Postiguet, een uitgestrekt zandstrand vlakbij het stadscentrum. Je kunt hier heerlijk zonnebaden, zwemmen in de azuurblauwe zee of een wandeling maken langs de levendige boulevard.

Een ander prachtig strand is Playa de San Juan, een langgerekt strand met fijn goudkleurig zand. Dit strand is perfect voor een ontspannen dagje aan zee en biedt ook diverse watersportmogelijkheden zoals jetskiën en paddleboarden. Vergeet je zonnebrand niet in te pakken en geniet van een gratis dagje op het strand in Alicante.

Bezoek het Kasteel van Santa Barbara

Het Kasteel van Santa Barbara is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Alicante en is ook nog eens gratis te bezoeken. Dit middeleeuwse fort ligt boven op de berg Benacantil en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Je kunt het kasteel te voet bereiken via een steile wandeling of met de lift die je naar de top brengt.

Eenmaal boven kun je rustig rondwandelen door de oude muren en torens van het kasteel en genieten van het panoramische uitzicht. Vergeet niet je camera mee te nemen, want hier kun je de mooiste foto’s maken van Alicante.

Wandel door de oude stad

Een ander gratis en leuk ding om te doen in Alicante is een wandeling maken door de sfeervolle oude stad. Verdwaal in de smalle straatjes en bewonder de kleurrijke gevels van de historische gebouwen. Breng een bezoek aan de prachtige basiliek van Santa Maria, een gotische kerk die dateert uit de 14e eeuw.

Neem ook zeker een kijkje op de levendige markt van Alicante, waar je lokale producten zoals verse groenten, fruit en vis kunt kopen. Proef de authentieke smaken van Alicante en maak kennis met de lokale keuken.

Breng een bezoek aan het Archeologisch Museum

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Alicante, mag een bezoek aan het Archeologisch Museum niet ontbreken. Dit museum is gevestigd in een oud klooster en biedt een uitgebreide collectie van archeologische vondsten uit de regio. Van Romeinse mozaïeken tot Iberische keramiek, hier kun je de oude beschavingen van Alicante ontdekken.

Het Archeologisch Museum is gratis te bezoeken op woensdag en zaterdagmiddag, dus plan je bezoek op deze dagen om de collectie te bewonderen. Leer meer over de rijke geschiedenis van Alicante en laat je verrassen door de vele artefacten die hier tentoongesteld worden.

Besluit

Alicante is een prachtige stad vol met gratis dingen om te doen en te ontdekken. Of je nu wilt genieten van een heerlijke stranddag, de historische bezienswaardigheden wilt verkennen of gewoon wilt wandelen door de sfeervolle straatjes, Alicante heeft voor ieder wat wils. Dus pak je zonnebrand en je camera, en ga op ontdekkingstocht in deze bruisende stad aan de Spaanse kust. Veel plezier!

You may also like...