Responsive Menu
Add more content here...
Weer & Klimaat

Gemiddelde temperaturen van Alicante per maand: overzicht van temperatuurschommelingen

Genieten van de zon in Alicante

Als je op vakantie gaat naar Alicante, wil je natuurlijk weten wat voor weer je kunt verwachten. Alicante is een populaire bestemming aan de Spaanse Costa Blanca, bekend om zijn prachtige stranden, levendige boulevards en heerlijk Mediterraans klimaat. In dit artikel neem ik je mee op een reis door de gemiddelde temperaturen van Alicante per maand, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Januari – Maart: milde winters in Alicante

In de wintermaanden, van januari tot maart, kan het in Alicante wat frisser zijn. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 15 graden Celsius, met af en toe wat regenbuien. Toch zijn er ook genoeg zonnige dagen waarop je heerlijk kunt wandelen langs het strand of een terrasje kunt pakken in de stad.

Februari gemiddelde temperatuur:

  • Minimum temperatuur: 8 graden Celsius
  • Maximum temperatuur: 17 graden Celsius

April – Juni: lente in volle bloei

Van april tot juni begint de lente in Alicante echt tot leven te komen. De temperatuur stijgt tot zo’n 25 graden Celsius en de zon laat zich steeds vaker zien. Dit is een heerlijke tijd om op ontdekking te gaan in de omgeving, zoals een bezoek aan het kasteel Santa Barbara of een dagtrip naar het eiland Tabarca.

Mei gemiddelde temperatuur:

  • Minimum temperatuur: 13 graden Celsius
  • Maximum temperatuur: 23 graden Celsius

Juli – September: zomerse temperaturen

In de zomermaanden juli tot september schieten de temperaturen omhoog in Alicante. Het kan hier makkelijk boven de 30 graden Celsius worden, perfect weer om te genieten van het strand en de verkoeling op te zoeken in de helderblauwe zee. Vergeet je zonnebrand niet!

Augustus gemiddelde temperatuur:

  • Minimum temperatuur: 22 graden Celsius
  • Maximum temperatuur: 32 graden Celsius

Oktober – December: herfstkleuren in Alicante

In de herfstmaanden van oktober tot december keert de rust wat terug in Alicante. De temperaturen dalen weer naar een aangename 20 graden Celsius en er zijn minder toeristen aanwezig. Dit is een goede periode om de lokale markten te bezoeken of te genieten van de prachtige herfstkleuren in het omliggende landschap.

November gemiddelde temperatuur:

  • Minimum temperatuur: 11 graden Celsius
  • Maximum temperatuur: 18 graden Celsius

Dus, of je nu van de zon houdt in de zomer of liever de rust opzoekt in de herfst, Alicante heeft voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de prachtige omgeving en geniet van het heerlijke klimaat. ¡Hasta pronto en Alicante!

You may also like...