Responsive Menu
Add more content here...
Eten & Drinken

Wereldkeukens en internationale restaurants in Alicante

Wereldkeukens en internationale restaurants in Alicante

Als je op vakantie bent in Alicante en houdt van lekker eten, dan zit je goed! Deze bruisende stad aan de Costa Blanca staat bekend om zijn diverse culinaire aanbod van wereldkeukens en internationale restaurants. Van Spaanse tapas tot sushi en van Italiaanse pasta tot Mexicaanse burritos, Alicante heeft voor ieder wat wils. In dit artikel neem ik je mee op een culinaire ontdekkingsreis langs de beste internationale restaurants in Alicante, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Spaanse tapas

Als je in Spanje bent, mag een avondje uit eten zonder tapas natuurlijk niet ontbreken. Ga naar Taberna El Portón aan de Calle Castaños voor een authentieke tapaservaring. Bestel een glas lokale wijn en laat je verrassen door de heerlijke kleine gerechtjes die aan je tafel worden geserveerd. Probeer vooral de jamón ibérico en de patatas bravas, je zult niet teleurgesteld zijn!

Een andere aanrader voor tapas is La Taberna del Gourmet in het oude stadscentrum van Alicante. Hier worden moderne en creatieve tapas geserveerd, perfect voor wie eens iets anders wil proberen. Vergeet niet te reserveren, want het is hier altijd druk!

Sushi

Ben je gek op sushi? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Kokoro Sushi aan de Avenida de Alfonso X el Sabio. Dit kleine maar gezellige restaurant serveert de beste sushi van de stad. Probeer de verse sashimi en de crispy tempura rolls, een waar feest voor je smaakpapillen.

Voor een luxe sushi-ervaring kun je terecht bij Katagiku aan de Paseo de Gómiz. Hier geniet je van heerlijke sushi en sashimi in een chique setting met uitzicht op zee. Het is wat duurder, maar absoluut de moeite waard!

Italiaanse pasta

Als pasta je favoriete gerecht is, moet je zeker een bezoek brengen aan Da Raffaele aan de Calle Bazán. Dit gezellige Italiaanse restaurant wordt gerund door een echte Italiaanse familie en serveert de meest verse en smaakvolle pasta’s van Alicante. Probeer de huisgemaakte lasagne, een echte aanrader!

Een andere aanrader voor Italiaanse pasta is Pizzería Da Gino aan de Plaza Santísima Faz. Hier geniet je van heerlijke pizza’s en pasta’s in een levendige en gezellige sfeer. Het perfecte restaurant voor een informeel diner met vrienden!

Mexicaanse burritos

Heb je zin in iets pittigs? Ga dan naar La Cava Aragonesa aan de Avenida de Alfonso X el Sabio voor de beste Mexicaanse burritos van Alicante. Dit gezellige restaurant serveert heerlijke en authentieke gerechten, perfect voor wie van de Mexicaanse keuken houdt.

Een andere aanrader voor Mexicaanse burritos is Taquería La Vicenta aan de Calle San Francisco. Hier geniet je van heerlijke streetfood gerechten in een levendige en kleurrijke setting. Vergeet niet een margarita te bestellen om je maaltijd compleet te maken!

Samenvatting

In Alicante kun je genieten van een culinaire reis rond de wereld, zonder de stad te verlaten. Van Spaanse tapas tot sushi en van Italiaanse pasta tot Mexicaanse burritos, er is voor ieder wat wils. Dus pak je smaakpapillen en ga op ontdekkingstocht langs de beste internationale restaurants van Alicante!

Laat me weten welk internationaal restaurant jouw favoriet is in Alicante en waarom. Ik ben benieuwd naar jouw culinaire ervaringen in deze bruisende stad!

You may also like...