Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

Alicante bij nacht: bars

Alicante bij nacht: de bruisende bar scene

Ontdek het nachtleven in Alicante

Alicante is niet alleen een prachtige bestemming om overdag te verkennen, maar biedt ook een levendige en bruisende bar scene voor de nachtelijke uurtjes. Of je nu op zoek bent naar een gezellige bar om te genieten van een drankje met vrienden of wil dansen tot in de vroege uurtjes, Alicante heeft voor ieder wat wils. In dit artikel neem ik je mee op een reis langs enkele van de beste bars in Alicante, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Verken de verschillende wijken

Alicante heeft verschillende wijken met elk hun eigen karakter en sfeer. Elke wijk heeft een goede selectie aan bars waar je kunt genieten van een drankje en de lokale sfeer kunt proeven. Enkele populaire wijken om uit te gaan zijn Barrio de Santa Cruz, El Puerto en El Barrio. Of je nu op zoek bent naar een hippe cocktailbar of een traditionele Spaanse taverne, Alicante heeft het allemaal.

Hit the bars

Als je op zoek bent naar een gezellige en levendige sfeer, dan is de bekende bar soorten in Alicante zijn er die je niet mag missen. Enkele van mijn favorieten zijn:

– **Old Fashioned Bar**: Deze trendy cocktailbar biedt een uitgebreide selectie aan cocktails en heeft een gezellige en ontspannen sfeer. Perfect voor een avondje uit met vrienden.
– **Barrio San Roque**: Deze traditionele Spaanse taverne bevindt zich in de wijk Barrio San Roque en serveert heerlijke tapas en lokale wijnen. Een aanrader voor wie de lokale keuken wil proeven.
– **Marina Cocktail Bar**: Voor wie van een prachtig uitzicht wil genieten, is de Marina Cocktail Bar aan de haven van Alicante een absolute aanrader. Geniet van een cocktail terwijl je uitkijkt over de haven en de Middellandse Zee.

Ontdek de lokale specialiteiten

Alicante staat bekend om zijn heerlijke tapas en lokale wijnen. Als je de lokale keuken wilt proeven, zorg er dan voor dat je een aantal van de traditionele gerechten en drankjes probeert. Enkele lokale specialiteiten die je niet mag missen zijn:

– **Pulpo a la gallega**: Inktvis bereid op Galicische wijze, een heerlijke en populaire tapas.
– **Tinto de verano**: Een verfrissende zomerse drank van rode wijn en limonade, perfect voor een warme avond in Alicante.
– **Paella**: Geen bezoek aan Alicante is compleet zonder een bord heerlijke paella te proeven, een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Valencia.

Geniet van de feestelijke sfeer

Alicante staat bekend om zijn levendige en feestelijke sfeer, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de stad bruist van de activiteiten en evenementen. Of je nu op zoek bent naar een relaxte avond met wat live muziek of wilt dansen tot in de vroege uurtjes in een nachtclub, Alicante heeft voor ieder wat wils.

Dus waar wacht je nog op? Ontdek het nachtleven van Alicante en geniet van de bruisende bar scene in deze levendige Spaanse stad!

You may also like...