Responsive Menu
Add more content here...
Weer & Klimaat

met korte

Ontdek Alicante: een betoverende stad aan de Costa Blanca

Als je denkt aan een zonnige vakantiebestemming in Spanje, dan is Alicante vaak een van de eerste steden die bij mensen opkomt. En dat is niet voor niets! Deze bruisende stad aan de Costa Blanca heeft zoveel te bieden, van prachtige stranden tot historische bezienswaardigheden en heerlijk eten. Als ervaren reiziger kan ik met zekerheid zeggen dat Alicante een bestemming is die je niet mag missen!

Stranden en zee

Alicante staat bekend om zijn prachtige stranden met helderblauw water en zacht zand. Het meest populaire strand is zonder twijfel Playa del Postiguet, gelegen vlak bij het historische centrum. Hier kun je heerlijk zonnebaden, zwemmen in de zee of genieten van een verfrissende cocktail in een van de strandtentjes. Ben je op zoek naar een rustiger plekje? Dan is Playa de San Juan een aanrader. Dit uitgestrekte strand ligt iets buiten het centrum en is perfect voor een ontspannen dagje aan zee.

Tip:

Vergeet niet je zonnebrandcrème en een goed boek mee te nemen als je naar het strand gaat!

Cultuur en geschiedenis

Naast de prachtige stranden heeft Alicante ook een rijke geschiedenis en cultuur die het ontdekken waard zijn. Breng een bezoek aan het Kasteel van Santa Barbara, dat hoog boven de stad uittorent en een spectaculair uitzicht biedt over de omgeving. Ook de oude stad, Barrio de la Santa Cruz, is een must-see. Hier vind je smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleintjes waar je heerlijk kunt rondslenteren.

Tip:

Maak een wandeling door de oude stad in de avond en geniet van de prachtige verlichting en gezellige sfeer.

Culinair genieten

In Alicante kun je niet alleen genieten van de Spaanse zon, maar ook van heerlijk eten. Proef typisch Spaanse gerechten zoals paella, tapas en churros. Een van mijn favoriete plekken om te eten in Alicante is Mercado Central, een overdekte markt waar je lokale producten en lekkernijen kunt kopen. Ook de talloze restaurants en tapasbars in de stad zijn een echte aanrader.

Tip:

Probeer zeker de lokale specialiteit “arroz a banda”, een heerlijk rijstgerecht met vis.

Shoppen en uitgaan

Wil je een dagje shoppen of een avondje stappen? Ook daarvoor ben je in Alicante aan het juiste adres. In het centrum vind je talloze winkels, van grote ketens tot boetiekjes met unieke items. Voor het uitgaansleven moet je in de wijk El Barrio zijn, waar je allerlei gezellige bars en clubs vindt waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten.

Tip:

Neem een kijkje bij de winkels in de wijk Casco Antiguo voor unieke souvenirs en cadeautjes.

Conclusie

Na mijn vele reizen kan ik met zekerheid zeggen dat Alicante een van mijn favoriete bestemmingen is. Deze stad heeft alles wat je zoekt in een vakantiebestemming: prachtige stranden, rijke cultuur en heerlijk eten. Of je nu wilt ontspannen aan zee, cultuur wilt opsnuiven of lekker wilt eten en drinken, Alicante heeft het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je ticket en ontdek zelf de betoverende stad aan de Costa Blanca!

You may also like...