Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

Shoppen in Alicante: van boetieks tot markten

Shoppen in Alicante: van boetieks tot markten

Als je van winkelen houdt, dan is Alicante in Spanje de place to be! Deze bruisende stad aan de Costa Blanca biedt een overvloed aan mogelijkheden om te shoppen, van chique boetieks tot traditionele markten. Tijdens mijn verblijf in Alicante heb ik dan ook volop genoten van alle winkelmogelijkheden die de stad te bieden heeft. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en tips met jou, zodat ook jij het meeste uit jouw shoppingtrip naar Alicante kunt halen.

Boetieks

In het oude centrum van Alicante vind je een scala aan elegante boetieks die zich specialiseren in mode, accessoires en lifestyleproducten. Een van mijn favoriete straten om te winkelen is de Calle Castaños, waar je exclusieve kledingmerken en designerlabels kunt vinden. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de Calle Mayor, waar je prachtige lederwaren en handgemaakte sieraden kunt scoren. Voor wie op zoek is naar unieke stukken is een bezoek aan de boetieks in Alicante een must.

Enkele bekende boetieks in Alicante zijn:

  • Zara: bekend Spaans kledingmerk met trendy en betaalbare mode
  • Mango: Spaans merk met stijlvolle kleding en accessoires
  • Bershka: hippe mode voor een jong publiek

Markten

Naast de boetieks zijn er ook diverse markten in Alicante waar je terecht kunt voor verse producten, handgemaakte souvenirs en vintage schatten. De Mercado Central is een van de bekendste markten in de stad en biedt een overvloed aan lokale delicatessen, zoals verse groenten, fruit, vlees en vis. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Mercadillo de Villena, een gezellige vlooienmarkt waar je unieke tweedehands items kunt scoren.

Populaire markten in Alicante zijn:

  • Mercado Central: biedt een breed scala aan verse producten
  • Mercadillo de Villena: vlooienmarkt met vintage en tweedehands items
  • Castillo de Santa Barbara Market: markt met lokale ambachten en souvenirs

Shop till you drop!

Met zoveel winkelmogelijkheden in Alicante is het bijna onmogelijk om met lege handen thuis te komen. Of je nu op zoek bent naar de laatste modetrends of authentieke souvenirs, deze stad heeft voor ieder wat wils. Dus trek je beste schoenen aan, sla je slag en geniet van een dag vol shopplezier in Alicante!

Veel shopplezier!

You may also like...