Responsive Menu
Add more content here...
Alicante

De beste plekken om te ontspannen in Alicante

De beste plekken om te ontspannen in Alicante

Als je op zoek bent naar een ontspannen en zonnige vakantiebestemming, dan is Alicante in Spanje zeker een goede keuze. Deze bruisende stad aan de Costa Blanca biedt niet alleen prachtige stranden en een levendige cultuur, maar heeft ook tal van plekken waar je heerlijk kunt ontspannen. Van sfeervolle parken tot rustige spa’s, Alicante heeft voor ieder wat wils. In dit artikel deel ik mijn favoriete plekken om even helemaal tot rust te komen in Alicante.

Playa del Postiguet

Als je aan ontspanning denkt, denk je al snel aan een dagje aan het strand. En in Alicante is het strand van Playa del Postiguet absoluut een aanrader. Met zijn fijne zand en helderblauwe water is dit strand de ideale plek om te zonnebaden en te zwemmen. Huur een ligbedje en een parasol, bestel een verfrissend drankje bij een van de strandtentjes en geniet van het geluid van de golven. Vergeet vooral niet om je goed in te smeren met zonnebrandcrème!

Parque de la Ereta

Voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van de stad is Parque de la Ereta een oase van rust. Dit prachtige park ligt op een heuvel vlakbij het kasteel van Santa Barbara en biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Wandel door de groene lanen, geniet van de geur van bloemen en luister naar het gezang van de vogels. Neem plaats op een bankje en kom helemaal tot rust terwijl je uitkijkt over de stad.

Les Bains de la Reina

Als je echt wil ontspannen, breng dan een bezoek aan Les Bains de la Reina, een natuurlijk spa in Alicante. Deze thermale baden worden gevoed door bronwater en hebben een ontspannende werking op lichaam en geest. Laat je verwennen met een massage, neem een duik in het warme water en kom volledig tot rust. Sluit je bezoek af met een kopje kruidenthee en voel je als herboren.

Tabarca

Voor wie van natuur houdt, is een uitstapje naar het eiland Tabarca een absolute aanrader. Dit kleine eiland ligt op slechts een uurtje varen van Alicante en is een beschermd marien reservaat. Verken de kronkelende straatjes, bezoek de oude vestingmuur en geniet van de rustige baaitjes en heldere wateren. Neem een snorkelset mee en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Een dagje op Tabarca is de ideale manier om even helemaal weg te zijn van de drukte van de stad.

Conclusie

Alicante heeft zoveel te bieden op het gebied van ontspanning. Of je nu wil relaxen op het strand, wandelen in een park of tot rust komen in een spa, je vindt het allemaal in deze prachtige stad aan de Costa Blanca. Dus pak je koffer, zet je zonnebril op en geniet van een heerlijke vakantie vol ontspanning in Alicante!

Heb jij nog andere leuke plekken ontdekt in Alicante om te ontspannen? Laat het mij weten! Wie weet wordt dat mijn volgende ontspanningsplek in deze mooie stad.

You may also like...