Responsive Menu
Add more content here...
Activiteiten

Excursies naar nabijgelegen steden en dorpen vanuit Alicante

Excursies naar nabijgelegen steden en dorpen vanuit Alicante

Als je op vakantie bent in Alicante, is het zonde om alleen maar in de stad te blijven. Er zijn zoveel prachtige nabijgelegen steden en dorpen die een bezoek meer dan waard zijn. Van historische stadjes tot pittoreske dorpjes, er is voor ieder wat wils. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met verschillende excursies vanuit Alicante, zodat jij de mooiste plekjes in de omgeving kunt ontdekken.

Altea

Een van mijn favoriete uitstapjes vanuit Alicante is naar het pittoreske Altea. Deze charmante kustplaats ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Alicante en staat bekend om zijn witgekalkte huizen en prachtige stranden. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad, geniet van het uitzicht vanaf de kerk op de heuvel en ontspan op het strand met een verfrissend drankje in de hand.

Tip: Bezoek de wekelijkse markt van Altea, waar je lokale producten en ambachtelijke souvenirs kunt kopen.

Benidorm

Op slechts een half uurtje rijden van Alicante ligt de bruisende badplaats Benidorm. Deze populaire bestemming trekt jaarlijks duizenden toeristen met zijn lange stranden, levendige boulevard en bruisende uitgaansleven. Breng een dag door aan het Levante strand, wandel over de promenade en geniet van een cocktail in een van de vele bars en restaurants.

Tip: Bezoek het pretpark Terra Mitica voor een dag vol adrenaline en plezier.

Guadalest

Een excursie naar Guadalest is een absolute must als je in Alicante bent. Dit schilderachtige bergdorpje ligt op ongeveer een uur rijden van de stad en biedt adembenemende uitzichten over het omringende landschap. Bezoek het kasteel van Guadalest, dwaal door de smalle straatjes en bewonder de prachtige natuur in de omgeving.

Tip: Maak een wandeling naar de El Castell de Guadalest voor een nog spectaculairder uitzicht.

Tabarca

Op slechts een korte boottocht vanuit Alicante ligt het eiland Tabarca. Dit kleine eiland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met kristalhelder water, kleurrijke vissen en prachtige snorkellocaties. Breng een dag door op het strand, verken het historische centrum van het eiland en geniet van verse vis in een van de lokale restaurants.

Tip: Neem je snorkeluitrusting mee en ontdek de prachtige onderwaterwereld van Tabarca.

Elche

Op ongeveer een half uur rijden van Alicante ligt de stad Elche, bekend om zijn palmbomen en historische bezienswaardigheden. Bezoek de botanische tuin Huerto del Cura, bewonder de indrukwekkende Palmeral de Elche en verken het historische centrum van de stad. Elche is een perfecte bestemming voor een dagtrip vanuit Alicante.

Tip: Breng een bezoek aan het archeologisch museum van Elche om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

La Vila Joiosa

La Vila Joiosa, ook wel bekend als Villajoyosa, is een kleurrijk kustplaatsje op ongeveer 30 minuten rijden van Alicante. Breng een bezoek aan de levendige vismarkt, wandel door de kleurrijke straatjes en geniet van een versbereide paella in een van de lokale restaurants. La Vila Joiosa is een heerlijke bestemming voor een ontspannen dagje aan het strand.

Tip: Bezoek de chocoladefabriek van Valor voor een zoete traktatie aan het einde van je dag.

Met zoveel prachtige steden en dorpen in de omgeving van Alicante, is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus pak je auto, spring op de boot of neem de bus en ga op avontuur. Geniet van alles wat de regio te bieden heeft en maak onvergetelijke herinneringen tijdens je verblijf in Alicante!

You may also like...