Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

Wandelen door de straten van Alicante

Wandelen door de straten van Alicante

Ben je op zoek naar een charmante stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur? Dan is Alicante in Spanje de perfecte bestemming voor jou! Het is een stad die barst van de levendigheid en waar je eindeloos kunt genieten van het Spaanse leven. Een van de beste manieren om Alicante te verkennen is door te wandelen door de schilderachtige straten en steegjes. Laat je betoveren door de kleurrijke gebouwen, de geplaveide straten en de warme Spaanse sfeer.

Historische straten en pleinen

Begin je wandeling in het historische centrum van Alicante, waar de straten getuigen van eeuwenoude geschiedenis. Wandel langs de imposante kathedraal van San Nicolás en bewonder de prachtige barokke gevel. Loop vervolgens door naar Plaza de la Iglesia, een gezellig plein omringd door cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Niet te missen is de beroemde Explanada de España, een boulevard langs de haven van Alicante die bezaaid is met mozaïeken van rode, zwarte en crèmekleurige tegels. Het is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen wandeling langs de Middellandse Zee en te genieten van het uitzicht op de jachten en zeilschepen die in de haven liggen.

Wandelroutes en parken

Als je van natuur houdt, zijn er verschillende prachtige parken en tuinen in Alicante die perfect zijn voor een ontspannen wandeling. Breng een bezoek aan Parque de Canalejas, een groen park met schaduwrijke bomen en kleurrijke bloemen. Of wandel door Parque de la Ereta, een park op een heuvel met adembenemend uitzicht over de stad en de zee.

Voor de avontuurlijke wandelaars zijn er ook verschillende wandelroutes in de omgeving van Alicante die je meenemen door ruige bergen en idyllische dorpjes. Verken bijvoorbeeld het indrukwekkende natuurgebied van de Serra Gelada of maak een wandeling langs de kliffen van Cabo de la Huerta.

Culinair genieten tijdens je wandeling

Tijdens je wandeling door de straten van Alicante kom je tal van gezellige tapasbars en leuke restaurants tegen waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse keuken. Proef de lokale specialiteiten zoals gazpacho, paella en churros con chocolate. Vergeet ook niet om een glaasje sangria of een verfrissende horchata te proberen.

Een echte aanrader is Mercado Central, de overdekte markt van Alicante waar je verse groenten, fruit, vlees, vis en andere delicatessen kunt kopen. Maak hier een culinaire ontdekkingsreis en laat je smaakpapillen verwennen door de geuren en smaken van de Spaanse keuken.

Shoppen en souvenirs

Naast culinair genieten kun je tijdens je wandeling door Alicante ook uitgebreid winkelen. In het historische centrum vind je tal van boetiekjes, souvenirwinkels en designerwinkels waar je unieke souvenirs en lokale producten kunt kopen. Breng een bezoek aan de levendige winkelstraten zoals Calle Castaños en Calle San Francisco en laat je verrassen door het gevarieerde aanbod.

Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de markt van Alicante, waar je handgemaakte ambachten, keramiek en lederwaren kunt kopen als aandenken aan je bezoek aan deze prachtige stad. Of wandel langs de boulevard van Alicante waar je diverse kraampjes vindt met typisch Spaanse producten zoals olijven, kaas en wijn.

¡Hasta pronto en Alicante!

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt om Alicante te verkennen en te genieten van een onvergetelijke wandeling door de straten van deze prachtige stad. ¡Hasta pronto en Alicante!

You may also like...