Responsive Menu
Add more content here...
Alicante

Alicanteʼs relatie met de Middellandse Zee

Alicante en de Middellandse Zee

Als je denkt aan Alicante, denk je al snel aan de zon, het strand en de prachtige Middellandse Zee. De relatie tussen Alicante en de Middellandse Zee is er een van liefde en geluk. Als je eenmaal de warme zeebries hebt gevoeld en het kristalheldere water hebt gezien, begrijp je meteen waarom Alicante zo’n speciale band heeft met de Middellandse Zee.

De kust van Alicante

**Alicante heeft een prachtige kustlijn van maar liefst 200 kilometer lang.** Van bruisende stranden tot afgelegen baaien, er is voor ieder wat wils. De meest populaire stranden zijn onder andere Playa del Postiguet, Playa de San Juan en Playa de la Albufereta. Deze stranden bieden zachte zandstranden en helderblauw water waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnebaden.

Maar ook de baaien zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken. Bijvoorbeeld de prachtige Cala de la Granadella en Cala del Portitxol zijn perfecte plekken om te genieten van de rust en de schoonheid van de Middellandse Zee. Wil je graag snorkelen of duiken? Dan zijn er tal van mogelijkheden langs de kust van Alicante.

De zonsondergang bij de Middellandse Zee

**Een van de meest betoverende ervaringen in Alicante is de zonsondergang bij de Middellandse Zee.** De lucht kleurt prachtig oranje en roze terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Het is een magisch moment dat je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in Alicante. Pak een drankje en geniet van de adembenemende zonsondergang vanaf een van de vele strandtenten langs de kust.

De zonsondergang bij de Middellandse Zee is niet alleen een visueel spektakel, maar het brengt ook een gevoel van rust en ontspanning met zich mee. Het is het perfecte moment om even helemaal tot jezelf te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Activiteiten op en rond de Middellandse Zee

Naast relaxen op het strand en genieten van de zonsondergang, zijn er nog tal van andere activiteiten te ondernemen op en rond de Middellandse Zee in Alicante. **Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken langs de kust, waarbij je indrukwekkende kliffen en grotten kunt bewonderen.** Ook zijn er volop mogelijkheden voor watersporten zoals zeilen, windsurfen en kajakken.

Wil je liever het water niet op? Dan zijn er genoeg wandel- en fietspaden langs de kust waar je kunt genieten van prachtige uitzichten en de frisse zeelucht. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de jachthaven van Alicante, waar je luxe jachten en boten kunt bewonderen.

Afsluiting

Na een dag vol zon, zee en strand is er niets fijner dan neer te ploffen op een terrasje met een koud drankje en te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Alicante en de Middellandse Zee vormen een perfect duo voor een heerlijke vakantie vol ontspanning en avontuur. Dus pak je zwemspullen in en laat je betoveren door de magie van Alicante en haar prachtige Middellandse Zee!

You may also like...