Responsive Menu
Add more content here...
Bezienswaardigheden

Barrio de Santa Cruz: pittoreske wijk met kronkelende straatjes en gekleurde huizen

Barrio de Santa Cruz: de pittoreske wijk van Alicante

Voor wie op zoek is naar de charme en de geschiedenis van het oude Spanje, is Barrio de Santa Cruz in Alicante de place to be. Deze schilderachtige wijk staat bekend om zijn kronkelende straatjes, gekleurde huizen en gezellige pleintjes. Het is een ware lust voor het oog en een must-see voor iedereen die de authentieke Spaanse sfeer wil proeven.

De geschiedenis van Barrio de Santa Cruz

De wijk Barrio de Santa Cruz ligt hoog boven de stad Alicante en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Moorse overheersing. Het was oorspronkelijk een wijk waar de Joodse gemeenschap woonde, maar na de verdrijving van de Joden in de 15e eeuw werd het een wijk waar voornamelijk christenen en moslims woonden. In de loop der eeuwen heeft de wijk verschillende transformaties ondergaan, maar tot op de dag van vandaag ademt het nog steeds de sfeer van het oude Spanje.

Ontdek de kronkelende straatjes

Wanneer je door Barrio de Santa Cruz wandelt, wordt je betoverd door de smalle, kronkelende straatjes die zich als een doolhof door de wijk slingeren. De gekleurde huizen met hun bloemrijke balkons en de geplaveide pleintjes zorgen voor een idyllisch plaatje dat je nergens anders zult vinden. Vergeet vooral niet om af en toe een foto te maken, want elke hoek van de wijk is een perfect plaatje.

Geniet van de lokale cultuur

In Barrio de Santa Cruz vind je tal van gezellige tapasbars, traditionele restaurants en lokale winkeltjes waar je de echte Spaanse cultuur kunt proeven en ervaren. Proef de lokale specialiteiten, zoals paella, churros en horchata, en maak kennis met de vriendelijke bevolking die altijd bereid is om een praatje te maken. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de vele ambachtelijke winkeltjes waar je handgemaakte souvenirs en kunstwerken kunt kopen.

Bezoek de bezienswaardigheden

Naast de pittoreske straatjes en gekleurde huizen heeft Barrio de Santa Cruz ook een aantal bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Santa Barbara Castle, dat hoog boven de wijk uittorent en een prachtig uitzicht over de stad biedt. Of bezoek de Co-cathedraal van San Nicolas, een prachtige kerk met een rijk versierd interieur. Er is genoeg te zien en te ontdekken in deze historische wijk.

Praktische informatie

Voor wie Barrio de Santa Cruz wil bezoeken, zijn hier een aantal handige tips:

  • Locatie: Barrio de Santa Cruz ligt in het hart van Alicante, op loopafstand van de oude stad.
  • Openingstijden: De wijk is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de lente of de herfst wanneer het weer aangenaam is.
  • Vervoer: Het is het beste om te voet door de wijk te wandelen, aangezien de straatjes te smal zijn voor auto’s. Er zijn echter ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen.

Laat je betoveren door de charme van Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz is een wijk die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Alicante. Laat je betoveren door de kronkelende straatjes, de gekleurde huizen en de lokale cultuur en geniet van alles wat deze pittoreske wijk te bieden heeft. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur of gewoon van mooie plaatjes, Barrio de Santa Cruz heeft voor ieder wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan en verken deze charmante wijk in het hart van Alicante!

You may also like...