Responsive Menu
Add more content here...
Eten & Drinken

Ontbijtgewoonten en ontbijtplekken in Alicante

Ontbijt in Alicante: een smakelijke start van de dag

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, wordt vaak gezegd. En dat geldt zeker ook voor een dag vol ontdekkingen in Alicante, een bruisende stad in het zonnige Spanje. Als je op zoek bent naar lekker eten om de dag goed te beginnen, ben je in Alicante aan het juiste adres. In dit artikel deel ik mijn favoriete ontbijtgewoonten en ontbijtplekken in Alicante, op basis van mijn eigen ervaring.

Typische ontbijtgewoonten in Alicante

In Alicante wordt het ontbijt vaak gezien als een sociale aangelegenheid. Veel inwoners van de stad beginnen hun dag met een “desayuno”, een ontbijtje buiten de deur. Dit kan variëren van een snelle koffie en croissant bij de lokale bar tot een uitgebreid ontbijtbuffet in een trendy cafe.

Klassieke ontbijtgerechten

– **Pan con tomate y jamón**: geroosterd brood met tomaat en ham, een klassiek Spaans ontbijtgerecht.
– **Churros con chocolate**: gefrituurde deegstaven met warme chocoladesaus, perfect voor de zoetekauw.
– **Tostada con aceite y tomate**: geroosterd brood met olijfolie en gepureerde tomaat, eenvoudig maar heerlijk.

Populaire ontbijtplekken in Alicante

Als je op zoek bent naar een leuke plek om te genieten van een heerlijk ontbijt in Alicante, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Van gezellige cafés tot trendy brunchspots, hier zijn mijn favoriete ontbijtplekken in de stad:

1. Panaria

Panaria is een keten van bakkerijen en cafés in Alicante waar je terecht kunt voor versgebakken brood, croissants en andere lekkernijen. De koffie is heerlijk en de sfeer is ontspannen. Een perfecte plek om de dag rustig te beginnen.

2. Federal Café

Dit hippe café in het centrum van Alicante is een populaire plek voor ontbijt en brunch. Het menu biedt een mix van lokale en internationale gerechten, zoals avocado toast en eggs benedict. De industriële inrichting en relaxte sfeer maken het een favoriete ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen.

3. Heladería Borgonesse

Ja, je leest het goed: een ijssalon als ontbijtplek. Heladería Borgonesse staat bekend om zijn ambachtelijk ijs en heerlijke taarten, maar je kunt hier ook genieten van een smakelijk ontbijt. Probeer eens hun yoghurt met vers fruit en muesli, een frisse en gezonde start van de dag.

Geniet van een smakelijk ontbijt in Alicante

Of je nu kiest voor een traditioneel Spaans ontbijt of liever iets internationaal wilt proberen, in Alicante vind je altijd een ontbijtplek die bij jouw smaak past. Dus slaap lekker uit, trek je leukste outfit aan en ga op ontdekkingstocht langs de vele smakelijke eetgelegenheden die de stad te bieden heeft. ¡Buen provecho!

You may also like...