Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

Een weekend in Alicante: een reisplan

Een smaakvol begin

Stel je voor, je bent aangekomen in het zonnige Alicante voor een weekend vol ontdekkingen en ontspanning. Na het inchecken in je hotel is het tijd voor een heerlijke eerste maaltijd. Bezoek het El Portal Taberna & Wines voor traditionele tapas en lokale wijnen.

Na het eten kun je een wandeling maken door de gezellige straten van de oude stad en genieten van het prachtige uitzicht op de Santa Bárbara kasteel, dat hoog boven de stad uittorent.

Ontdekkingen en cultuur

Bezoek aan het MARQ museum

Op zaterdagochtend is het tijd om meer te leren over de rijke geschiedenis van Alicante in het MARQ (Museo Arqueológico de Alicante). Bewonder archeologische vondsten en leer over de oude beschavingen die deze regio hebben gevormd.

Struinen over de Explanada de España

Na het museumbezoek wandel je over de beroemde Explanada de España, een promenade langs de zee met prachtige mozaïeken en palmbomen. Stop voor een verfrissend drankje in een van de vele cafés aan de boulevard.

Ontspanning en strandtijd

Op zondag kun je genieten van een ontspannen ochtend op het Postiguet-strand. Voel het zand tussen je tenen en neem een verfrissende duik in de Middellandse Zee.

Lunchen bij de Mercado Central

Voor de lunch ga je naar de Mercado Central, een levendige markt vol kleurrijke kraampjes met verse producten. Proef lokale specialiteiten zoals verse vis, olijven en kaas.

Laatste avond in stijl

Diner met uitzicht

Sluit je weekend af met een romantisch diner bij Darsena Restaurant, een restaurant met uitzicht op de jachthaven van Alicante. Geniet van heerlijke mediterrane gerechten en een prachtige zonsondergang.

Nachtleven in de oude stad

Na het eten kun je de levendige bars en clubs van de oude stad verkennen. Proef lokale likeuren zoals horchata en geniet van de Spaanse muziek en dans tot in de vroege uurtjes.

Na een weekend vol smaak, cultuur en ontspanning is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Alicante. Maar niet getreurd, want wie weet kom je in de toekomst nog eens terug voor een nieuwe ontdekkingstocht in deze levendige Spaanse stad!

You may also like...