Responsive Menu
Add more content here...
Weer & Klimaat

Zomerweer in Alicante: hoge temperaturen met veel zon en weinig regen

Zomerweer in Alicante: Genieten van hoge temperaturen en veel zon

Als je op zoek bent naar een bestemming waar je zeker bent van zomerweer, dan is Alicante in Spanje de place to be. Met hoge temperaturen, veel zon en weinig regen is dit de ideale plek voor zonaanbidders en liefhebbers van warm weer. Ik heb zelf meerdere zomers doorgebracht in deze prachtige stad aan de Costa Blanca en kan met zekerheid zeggen dat het zomerweer hier fantastisch is.

Hoge temperaturen

In Alicante kun je tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus rekenen op hoge temperaturen. Overdag kan het kwik gemakkelijk tot boven de 30 graden stijgen, wat betekent dat je volop kunt genieten van de warmte. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen, want de zon kan genadeloos schijnen en verbranden ligt op de loer.

Door de ligging aan de Middellandse Zee kan het in Alicante ook vochtig aanvoelen, maar gelukkig zorgt de verkoelende zeebries ervoor dat het toch aangenaam blijft. ‘s Avonds koelt het meestal niet heel erg af, dus zomerse avonden zijn ook geen uitzondering in Alicante.

Veel zon

Als er iets is waar Alicante garant voor staat tijdens de zomer, dan is het wel veel zon. De stad telt gemiddeld zo’n 300 dagen zon per jaar, wat betekent dat je vrijwel altijd kunt genieten van stralend weer. Het is dan ook heerlijk om op het strand te liggen, een verfrissende duik te nemen in de zee en te genieten van de warme zonnestralen.

De zonsondergangen in Alicante zijn ook adembenemend mooi. Het kleurenspel aan de hemel zorgt voor prachtige foto’s en romantische momenten op het strand of aan de boulevard.

Weinig regen

Wat betreft regenval hoef je je in Alicante tijdens de zomermaanden geen zorgen te maken. De kans op neerslag is minimaal en stortbuien komen zelden voor. Dit betekent dat je vrijwel altijd droog zult blijven en kunt genieten van de zonnige temperaturen.

De droogte zorgt er echter ook voor dat het landschap rondom Alicante wat dor oogt, maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door de vele groene oases en parken in de stad zelf.

Genieten van het zomerweer in Alicante

Al met al is Alicante tijdens de zomermaanden de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar zinderende temperaturen, uren zonneschijn en weinig regen. Of je nu wilt relaxen op het strand, de historische bezienswaardigheden van de stad wilt verkennen of wilt genieten van het bruisende nachtleven, Alicante biedt voor elk wat wils.

Dus pak je zonnebrandcrème en je zonnebril in, en geniet met volle teugen van het heerlijke zomerweer in deze prachtige Spaanse stad!

¡Hasta luego, Alicante!

You may also like...