Responsive Menu
Add more content here...
Reisgidsen

Geheime plekjes in Alicante ontdekken

Ontdek de geheime plekjes van Alicante

Als je aan Alicante denkt, denk je al snel aan de prachtige stranden, de gezellige tapasbarretjes en de levendige boulevard. Maar wist je dat er in Alicante ook tal van verborgen pareltjes te vinden zijn? Geheime plekjes die niet in elke reisgids staan, maar die juist zorgen voor een unieke en bijzondere ervaring. In dit artikel deel ik graag mijn eigen ervaringen en tips met jou, zodat jij tijdens jouw verblijf in Alicante ook deze speciale plekjes kunt ontdekken.

Verborgen strandjes

**Alicante staat bekend om haar prachtige stranden, maar wist je dat er ook kleine, verborgen strandjes te vinden zijn die minder druk bezocht worden? Een van mijn favoriete geheime strandjes is Playa de la Almadraba, een rustig en afgelegen plekje aan de Costa Blanca. Hier kun je in alle rust genieten van de zon, de zee en het geluid van de golven. Andere verborgen strandjes die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Playa del Ambolo en Playa de la Sardinera. Vergeet niet om een verfrissende duik te nemen en te genieten van de prachtige natuur om je heen.

Historische schatten

**Alicante kent een rijke geschiedenis die je terugziet in de vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Maar naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook minder bekende plekjes die zeker een bezoek waard zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Castillo de Santa Bárbara, een indrukwekkend kasteel op de top van de berg Benacantil. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Ook de Barrio de la Santa Cruz, een pittoreske wijk met smalle straatjes en kleurrijke huizen, is een verborgen pareltje dat je niet mag missen.

Culinaire ontdekkingen

**Naast de traditionele tapas en paella zijn er in Alicante ook tal van verborgen culinaire schatten te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Mercado Central, een overdekte markt waar je de meest verse producten kunt vinden. Proef hier lokale lekkernijen zoals horchata, een verfrissend drankje gemaakt van aardamandelen, of turrón, een zoete lekkernij gemaakt van amandelen en honing. Ook de wijk El Barrio, met haar gezellige tapasbars en authentieke Spaanse restaurants, is een aanrader voor culinaire fijnproevers.

Conclusie

**Alicante zit vol verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Of je nu houdt van relaxen op een rustig strandje, het ontdekken van historische schatten of het proeven van lokale lekkernijen, in Alicante is er voor ieder wat wils. Dus trek erop uit, laat je verrassen en geniet van al het moois dat deze prachtige stad te bieden heeft!

You may also like...