Responsive Menu
Add more content here...
Bezienswaardigheden

Playa del Postiguet: populaire stadsstrand van Alicante

Ontspannen op het populaire Playa del Postiguet

Als je op zoek bent naar een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de Spaanse zon, dan is Playa del Postiguet in Alicante de place to be! Dit populaire stadsstrand ligt aan de voet van de berg Benacantil en biedt alles wat je nodig hebt voor een perfecte stranddag. Van zacht zand tot helder blauw water, dit strand heeft het allemaal.

Faciliteiten op het strand

Op Playa del Postiguet vind je allerlei voorzieningen die jouw dag op het strand nog aangenamer maken. Zo zijn er strandbedjes en parasols te huur, zijn er douches waar je kunt afspoelen na een verfrissende duik in zee en zijn er tal van strandtentjes waar je terecht kunt voor een verkoelend drankje of een smakelijke maaltijd. Daarnaast is er ook een EHBO-post aanwezig voor het geval dat nodig mocht zijn.

Wateractiviteiten

Voor de avontuurlijke strandgangers zijn er op Playa del Postiguet verschillende watersporten te beoefenen, zoals jetskiën, kajakken en parasailen. Ook kun je hier een snorkelset huren en de prachtige onderwaterwereld van Alicante verkennen. Het heldere water zorgt voor een geweldige snorkelervaring!

Strandpromenade

Langs Playa del Postiguet loopt een gezellige wandelboulevard waar je naast tal van winkeltjes en restaurants ook diverse straatartiesten en muzikanten tegenkomt. Het is heerlijk om hier in de avonduren een romantische wandeling te maken en te genieten van het uitzicht op zee en de ondergaande zon. Vergeet niet om een ijsje te halen bij een van de plaatselijke ijssalons!

Evenementen en activiteiten

Gedurende het hele jaar worden er op Playa del Postiguet verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals beachvolleybaltoernooien, yogalessen op het strand en live muziekoptredens. Het is altijd de moeite waard om de lokale evenementenkalender in de gaten te houden en jezelf onder te dompelen in de bruisende sfeer van het strand.

Bereikbaarheid

Playa del Postiguet is zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de omgeving van het strand, maar het kan in de zomermaanden wel druk zijn. Het is daarom aan te raden om vroeg te komen of om gebruik te maken van het uitstekende busnetwerk in Alicante.

Praktische informatie

  • Locatie: Carrer de l’Almirall Jairo, 16, 0311 Alicante, Spanje
  • Openingstijden: Het strand is vrij toegankelijk en dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Beste reistijd: De maanden mei tot en met september zijn ideaal voor een bezoek aan Playa del Postiguet vanwege het zonnige weer en aangename temperaturen.
  • Verzorging: Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème meeneemt en drink voldoende water om te hydrateren tijdens je stranddag.

Kortom, Playa del Postiguet is de ideale bestemming voor een ontspannen dagje aan het strand in Alicante. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen in zee of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, dit strand heeft voor ieder wat wils. Dus pak je strandlaken en zonnebril en kom genieten van al het moois dat Playa del Postiguet te bieden heeft!

¡Hasta la vista en Playa del Postiguet!

You may also like...