Responsive Menu
Add more content here...
Eten & Drinken

Typische Valenciaanse gerechten om te proberen in Alicante

Typische Valenciaanse gerechten om te proberen in Alicante

Als je op vakantie bent in Alicante, mag je de heerlijke Valenciaanse gerechten zeker niet missen. De regio Valencia staat bekend om haar smakelijke en gevarieerde keuken, en Alicante heeft daar zeker haar eigen unieke draai aan gegeven. Van frisse salades tot hartige stoofschotels, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele typische Valenciaanse gerechten die je zeker moet proberen in Alicante.

Paella

Wie aan Valenciaanse gerechten denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan paella. Deze rijstschotel met zeevruchten, kip of konijn is een ware delicatesse uit de regio. Probeer een traditionele paella Valenciana met konijn, kip en slakken, of ga voor de populaire paella de marisco met verse vis en schaaldieren. Het is een feest voor je smaakpapillen!

Arroz a Banda

Een andere heerlijke rijstschotel die je moet proberen is Arroz a Banda. Deze smaakvolle en licht pittige rijst wordt vaak geserveerd met gefrituurde vis en aioli. Het is een typisch gerecht uit de Valenciaanse regio dat je niet mag missen tijdens je verblijf in Alicante.

Fideuà

Ben je gek op paella, maar wil je eens iets anders proberen? Dan is Fideuà een perfecte keuze. Deze Valenciaanse versie van paella wordt gemaakt met dunne noedels in plaats van rijst. Het wordt vaak geserveerd met zeevruchten en een heerlijke saus. Een verrassend en smaakvol gerecht!

All i Pebre

Als je een liefhebber bent van stoofschotels, moet je zeker All i Pebre proberen. Deze stoofpot van paling wordt gekookt in knoflooksaus en wordt vaak geserveerd met aardappelen en rode paprika. Het is een stevig en hartverwarmend gerecht dat perfect past bij een koelere avond in Alicante.

Horchata

Na al dat heerlijke eten is het tijd voor een verfrissend drankje. Probeer eens Horchata, een typisch Valenciaanse drank gemaakt van aardamandelen, water en suiker. Het is een heerlijk zoete en romige drank die perfect is als dessert of tussendoortje.

Bij een bezoek aan Alicante mag je de typische Valenciaanse gerechten zeker niet missen. Probeer de verschillende smaken en de lokale specialiteiten om de culinaire cultuur van de regio te ontdekken. Geniet van de heerlijke gerechten en laat je smaakpapillen verwennen tijdens je verblijf in Alicante!

Grappige afsluiting

Probeer deze gerechten en je zult zeker verliefd worden op de Valenciaanse keuken, net zoals ik dat ben geworden. En wie weet, misschien kom je wel terug naar Alicante om nog meer te proeven. Eet smakelijk en geniet van elke hap!

You may also like...