Responsive Menu
Add more content here...
Dagtrips

Excursie naar het middeleeuwse stadje Guadalest

Mijn ervaring met een excursie naar het middeleeuwse stadje Guadalest

Tijdens mijn vakantie in Alicante besloot ik om deel te nemen aan een excursie naar het pittoreske stadje Guadalest. Ik had al zoveel goede verhalen gehoord over dit middeleeuwse stadje en was erg benieuwd om het zelf te ontdekken. De excursie beloofde een mix van geschiedenis, cultuur en prachtige natuur, dus ik kon niet wachten om op pad te gaan!

Vertrek vanuit Alicante

De excursie begon vroeg in de ochtend, waar we werden opgepikt bij ons hotel in Alicante. Het was een comfortabele busrit naar Guadalest, waarbij we onderweg al konden genieten van het mooie landschap van de Costa Blanca. De gids gaf onderweg al wat interessante feitjes en tips over de omgeving, wat de rit extra leuk maakte.

Eenmaal aangekomen in Guadalest, werden we begroet door het imposante kasteel bovenop de berg. Met een prachtig uitzicht over de vallei was dit het perfecte startpunt van onze ontdekkingstocht door het stadje.

Verkenning van het stadje

We begonnen onze verkenningstocht in de smalle straatjes van Guadalest, omringd door historische gebouwen en karakteristieke huisjes. Het voelde alsof we terug in de tijd waren gestapt, naar de middeleeuwen. Ik kon mijn ogen niet geloven!

We bezochten verschillende bezienswaardigheden, zoals de kerk van San Jose, het Museo de Saleros y Pimenteros (een museum gewijd aan zout- en peperstelletjes) en het Casa Orduña (een historisch huis dat is omgebouwd tot museum). Elk plekje had zijn eigen charme en geschiedenis, wat de excursie extra interessant maakte.

Genieten van de natuur

Niet alleen de historische gebouwen maakten Guadalest zo bijzonder, ook de prachtige natuur eromheen was adembenemend. We maakten een wandeling door de groene vallei en genoten van het uitzicht op het azuurblauwe reservoir van Guadalest. Het was een oase van rust en schoonheid, ver weg van de drukte van de stad.

Na de wandeling was het tijd voor een welverdiende pauze op een van de terrasjes in Guadalest, waar we konden genieten van lokale lekkernijen en een verfrissend drankje. Het was heerlijk om even te ontspannen en te genieten van het goede leven in Spanje.

Terug naar Alicante

Aan het einde van de dag was het tijd om afscheid te nemen van Guadalest en terug te keren naar Alicante. De busrit terug was een mooie gelegenheid om na te genieten van de excursie en nog wat meer te leren over de regio.

Terug in Alicante, met een hoofd vol herinneringen en een camera vol foto’s, kon ik alleen maar glimlachen. De excursie naar Guadalest was een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. Ik ben blij dat ik dit prachtige stadje heb mogen ontdekken en kan niet wachten om terug te keren!

Een dag vol verrassingen en ontdekkingen

Guadalest heeft mijn hart gestolen met zijn charme en geschiedenis. Het stadje ademt een unieke sfeer uit die je nergens anders vindt. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur of natuur, Guadalest heeft voor ieder wat wils. Dus pak je camera en ontdek dit verborgen pareltje in Alicante!

You may also like...