Responsive Menu
Add more content here...
Weer & Klimaat

Beste tijd om Alicante te bezoeken: lente en herfst voor aangenaam weer

De beste tijd om Alicante te bezoeken: lente en herfst voor aangenaam weer

Ben je op zoek naar een bestemming met aangenaam weer, prachtige stranden en heerlijk eten? Dan is Alicante in Spanje zeker een aanrader! Alicante heeft een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers, waardoor de lente en herfst de ideale seizoenen zijn om deze mooie stad te bezoeken. Lees hier waarom!

Lente in Alicante

De lente is een geweldige tijd om Alicante te bezoeken. Het weer is al heerlijk warm, maar nog niet zo heet als in de zomermaanden. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden Celsius, perfect om te genieten van het strand en de vele terrasjes in de stad.

In de lente bloeien de bloemen prachtig en is de natuur op zijn mooist. Het is dan ook een ideaal seizoen om te wandelen in de natuurparken rondom Alicante, zoals de Sierra de Aitana of de Marjal de Pego-Oliva. Vergeet niet om de prachtige bloesems en kleurrijke vogels te bewonderen!

Evenementen in de lente

  • Paasprocessies: beleef de Semana Santa tradities van heel dichtbij en geniet van de kleurrijke optochten in de straten van Alicante.
  • Las Hogueras de San Juan: dit is het grootste feest van Alicante en vindt plaats in juni, maar de voorbereidingen beginnen al in de lente. Bewonder de prachtige vuurwerkshows en de indrukwekkende ‘ninots’ die verbrand worden.

Herfst in Alicante

Ook de herfst is een heerlijke periode om Alicante te bezoeken. Het weer is nog steeds warm, maar niet meer zo drukkend als in de zomermaanden. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 graden Celsius, perfect om nog van het strand te genieten of een verfrissende duik te nemen in de zee.

In de herfst zijn de meeste toeristen al vertrokken, waardoor het rustiger is in de stad en op de stranden. Dit is dus het ideale moment om de bezienswaardigheden van Alicante te bezoeken zonder de drukte. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Santa Barbara of de pittoreske Barrio Santa Cruz.

Culinaire hoogstandjes

Proef in de herfst de heerlijke lokale gerechten, zoals paella, tapas en natuurlijk de bekende Alicante-turron. Loop ook zeker eens binnen bij een ‘horchateria’ en geniet van een verfrissende horchata, een typisch Valenciaanse drankje gemaakt van aardamandelen.

Kortom, de lente en herfst zijn de beste seizoenen om Alicante te bezoeken. Of je nu wilt genieten van het strand, de natuur, de cultuur of het heerlijke eten, Alicante heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ontdek deze prachtige stad!

Een grappige noot

En vergeet niet, wie Alicante bezoekt, krijgt Alican-te zien. Een woordspeling die helemaal past bij deze zonnige bestemming. Dus waar wacht je nog op? Boek snel je ticket en geniet van al het moois dat Alicante te bieden heeft!

You may also like...