Responsive Menu
Add more content here...
Alicante

De architectonische hoogtepunten van Alicante

Ontdek de architectonische hoogtepunten van Alicante

Als je denkt aan Alicante, denk je waarschijnlijk meteen aan de prachtige stranden, het heerlijke weer en de levendige sfeer. Maar wist je dat Alicante ook een schat aan architectonische hoogtepunten heeft die zeker een bezoek waard zijn? Als liefhebber van architectuur was ik aangenaam verrast door de diverse en indrukwekkende gebouwen die deze Spaanse stad te bieden heeft. In dit artikel neem ik je mee op een reis langs de architectonische pareltjes van Alicante, gebaseerd op mijn eigen ervaring.

1. Kasteel van Santa Bárbara

Het Kasteel van Santa Bárbara is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Alicante. Het kasteel, dat hoog boven de stad uittorent, biedt een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. De mix van middeleeuwse architectuur en Moorse invloeden maken dit kasteel een must-see voor iedereen die Alicante bezoekt.

Je kunt ervoor kiezen om te wandelen naar het kasteel, wat een geweldige ervaring op zich is, of je kunt de lift nemen die je rechtstreeks naar de top brengt. Eenmaal boven aangekomen, kun je genieten van het prachtige uitzicht en de historische sfeer van deze bijzondere plek.

2. Explanada de España

De Explanada de España is een van de meest levendige en kleurrijke boulevards van Alicante. Deze promenade, die gelegen is aan de zee, wordt gekenmerkt door de karakteristieke mozaïeken tegels in rood, zwart en crème. Langs de Explanada vind je tal van terrasjes, winkels en straatartiesten.

De palmboomrijen en de nabijheid van het strand geven deze boulevard een ontspannen en gezellige sfeer. Het is de perfecte plek om te genieten van een wandeling in de zon en te genieten van het bruisende leven van Alicante.

3. Basilica of Santa Maria

De Basilica of Santa Maria is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur in Alicante. Gelegen in het historische centrum van de stad, is deze kerk een oase van rust te midden van de levendige straatjes en pleinen.

De indrukwekkende gevel en de gedetailleerde interieurdecoratie maken een bezoek aan deze basiliek zeker de moeite waard. Vergeet niet om even binnen te stappen en de prachtige glas-in-loodramen en altaarstukken te bewonderen.

4. Casa Carbonell

De Casa Carbonell is een van de meest opvallende gebouwen in Alicante. Deze modernistische constructie, ontworpen aan het begin van de 20e eeuw, combineert invloeden van art nouveau en art deco en springt meteen in het oog door zijn gedurfde ontwerp.

Bezoekers kunnen de unieke gevel bewonderen met zijn uitbundige versieringen en prachtige mozaïeken. Hoewel het gebouw niet toegankelijk is voor het publiek, is het zeker de moeite waard om even langs te lopen en dit architectonische meesterwerk te bewonderen.

Dompel je onder in de architectuur van Alicante

Alicante mag dan bekend staan om zijn stranden en bruisende sfeer, maar de architectuur van de stad is een verborgen parel die wacht om ontdekt te worden. Of je nu een liefhebber bent van middeleeuwse kastelen, gotische kerken of modernistische gebouwen, Alicante heeft voor elk wat wils. Dus pak je camera en wandelschoenen en ga op ontdekkingstocht door de architectonische hoogtepunten van deze prachtige Spaanse stad!

See you at the top!

You may also like...