Responsive Menu
Add more content here...
Eten & Drinken

Tapas proeven in Alicante: beste bars en traditionele gerechten

Tapas proeven in Alicante: de beste bars en traditionele gerechten

Als je op zoek bent naar een heerlijke culinaire ervaring in Alicante, dan moet je zeker de lokale tapasbars bezoeken. Tapas zijn kleine Spaanse hapjes die perfect zijn om te delen met vrienden en familie. Het leuke van tapas proeven is dat je verschillende gerechten kunt proberen en zo de diversiteit van de Spaanse keuken kunt ontdekken. In dit artikel deel ik mijn ervaring met de beste tapasbars en traditionele gerechten in Alicante.

De beste tapasbars in Alicante

In Alicante zijn er talloze tapasbars waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en een gezellige sfeer. Hier zijn enkele van mijn favoriete tapasbars in de stad:

  • La Taberna del Gourmet: Deze tapasbar staat bekend om zijn creatieve gerechten en heerlijke wijnen. Probeer zeker de Iberische ham en de gegrilde octopus.
  • Barra del Puerto: Deze bar ligt aan de haven en biedt een prachtig uitzicht op zee. Geniet hier van traditionele tapas zoals patatas bravas en calamares a la romana.
  • El Portal Taberna & Wines: Hier vind je een uitgebreide selectie aan wijnen en bijpassende tapas. Probeer zeker de manchego kaas en de chorizo al vino.

Traditionele gerechten om te proeven

Naast de klassieke tapas zijn er ook enkele traditionele gerechten die je zeker moet proberen tijdens je verblijf in Alicante:

  1. Paella: Een van de bekendste gerechten in de Spaanse keuken is paella. Probeer de variant met zeevruchten voor een ware smaaksensatie.
  2. Gazpacho: Deze koude soep op basis van tomaten, komkommer en paprika is perfect voor de warme zomerdagen in Alicante.
  3. Pulpo a la gallega: Octopus bereidt op de Galicische wijze met olijfolie en paprikapoeder. Heerlijk als tapasgerecht.

Met zoveel heerlijke opties om van te genieten, is het proeven van tapas in Alicante een absolute must tijdens je bezoek aan de stad. Laat je verrassen door de smaken en geniet van de gezellige sfeer in de lokale tapasbars.

Sluit je dag af met een lekker dessert

Na een avond vol tapas proeven is het tijd om je smaakpapillen te verwennen met een heerlijk dessert. Kies voor een traditionele lekkernij zoals churros con chocolate of ga voor een verrassende creatie in een van de hippe dessertbars in Alicante. Wat je ook kiest, een zoet einde van je culinaire avontuur is altijd een goed idee.

Vlotte, grappige afsluiting

Na een avond vol tapas proeven in Alicante ben je vast en zeker verzadigd en voldaan. Met een volle maag en een glimlach op je gezicht sluit je de avond af, wetende dat je van een ware culinaire ervaring hebt genoten. Hasta luego, Alicante!

You may also like...