Responsive Menu
Add more content here...
Natuur

Playa del Postiguet: stadsstrand in Alicante met uitzicht op de berg Benacantil

Playa del Postiguet: stadsstrand in Alicante met uitzicht op de berg Benacantil

Als je denkt aan een perfecte mix van zon, zee en vakantie vibes, dan is Playa del Postiguet in Alicante zeker een plek die je niet mag missen. Dit prachtige stadsstrand ligt aan de voet van de imposante berg Benacantil en biedt de ideale setting voor een ontspannen dagje aan zee.

Locatie en bereikbaarheid

Playa del Postiguet bevindt zich aan de rand van het historische centrum van Alicante, waardoor het gemakkelijk te bereiken is vanuit de verschillende delen van de stad. Het strand is gunstig gelegen en kan te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer worden bereikt.

Het strand is goed bereikbaar met de tram, die langs de kust van Alicante rijdt. Er zijn ook verschillende parkeergelegenheden in de buurt voor diegenen die met de auto komen. Daarnaast zijn er ook diverse bars, restaurants en winkels in de omgeving, waardoor je aan niets tekort zal komen tijdens je dagje aan het strand.

Faciliteiten en voorzieningen

Playa del Postiguet beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt voor een comfortabel dagje aan zee. Zo zijn er douches, toiletten en kleedruimtes beschikbaar, en kun je strandstoelen en parasols huren om lekker te relaxen in de zon.

Daarnaast zijn er ook verschillende bars en strandtentjes waar je terecht kunt voor een verfrissend drankje of een smakelijke maaltijd. Probeer zeker eens een typisch Spaanse paella terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op zee en de berg Benacantil.

Activiteiten en entertainment

Naast ontspannen op het zand en zwemmen in het heldere water, zijn er ook verschillende activiteiten en entertainmentopties beschikbaar op Playa del Postiguet. Zo kun je bijvoorbeeld watersporten beoefenen, zoals kajakken, paddleboarden of windsurfen.

Daarnaast worden er regelmatig evenementen en feesten georganiseerd op het strand, zoals live muziekoptredens of beach volleybaltoernooien. Er is altijd wel iets te beleven op dit levendige stadsstrand.

Cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid

Wat Playa del Postiguet extra bijzonder maakt, is het adembenemende uitzicht op de berg Benacantil, waarop de iconische burcht Castillo de Santa Bárbara troont. Het contrast tussen het historische erfgoed en de moderne strandsetting zorgt voor een unieke en fotogenieke omgeving.

Je kunt zelfs de berg beklimmen en de burcht bezoeken voor een panoramisch uitzicht over Alicante en de Middellandse Zee. Een absolute aanrader voor wie houdt van geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een perfecte combinatie van zon, zee, cultuur en entertainment, dan is Playa del Postiguet in Alicante de ideale bestemming voor jou. Geniet van een ontspannen dag aan het strand met uitzicht op de berg Benacantil en laat je verrassen door al het moois dat deze plek te bieden heeft. ¡Disfruta al máximo tu día de playa!

You may also like...