Responsive Menu
Add more content here...
Weer & Klimaat

Klimaat van Alicante: mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters

Ontdek het mediterrane klimaat van Alicante

Als je denkt aan een perfect klimaat, denk je waarschijnlijk aan het mediterrane klimaat van Alicante, Spanje. Met warme zomers en milde winters is Alicante een droombestemming voor wie op zoek is naar aangename temperaturen het hele jaar door. Ikzelf heb het genoegen gehad om meerdere keren Alicante te bezoeken en te genieten van het fantastische weer dat deze stad te bieden heeft.

Warmte in de zomer

Tijdens de zomermaanden kan het kwik in Alicante flink oplopen. Temperaturen van boven de 30 graden zijn geen uitzondering, dus een verfrissende duik in de Middellandse Zee is meer dan welkom. De zon schijnt volop en de lange dagen nodigen uit om te genieten van het strand of een wandeling langs de boulevard. Vergeet niet om voldoende zonnebrandcrème mee te nemen, want de zon kan genadeloos zijn!

Zomertemperaturen in Alicante:

  • Juni: gemiddeld 28 °C
  • Juli: gemiddeld 31 °C
  • Augustus: gemiddeld 30 °C

Milde winters

Terwijl in veel Europese landen de wintermaanden gekenmerkt worden door kou en sneeuw, blijft Alicante gespaard van deze barre omstandigheden. De winters zijn hier mild, met temperaturen die zelden onder de 10 graden Celsius zakken. Dit maakt het een populaire bestemming voor overwinteraars die de kou willen ontvluchten. Hoewel het misschien niet warm genoeg is om te zwemmen, zijn er nog genoeg activiteiten te ondernemen in Alicante.

Wintertemperaturen in Alicante:

  • December: gemiddeld 16 °C
  • Januari: gemiddeld 14 °C
  • Februari: gemiddeld 15 °C

Neerslag en zonuren

Alicante is een droge regio, met relatief weinig neerslag gedurende het hele jaar. De meeste regen valt in de herfstmaanden, voornamelijk in oktober. De rest van het jaar kun je rekenen op zonnige dagen en heldere blauwe luchten. Dit maakt Alicante de perfecte bestemming voor zonliefhebbers die een hekel hebben aan regenachtige dagen.

Gemiddelde neerslag en zonuren in Alicante:

Maand Neerslag (mm) Zonuren per dag
Juni 8 11
Oktober 44 7
Januari 20 6

Conclusie

Met zijn mediterrane klimaat, warme zomers en milde winters is Alicante een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar aangenaam weer. Of je nu wilt zonnebaden op het strand, wandelen door de pittoreske straatjes of genieten van heerlijke tapas op een terras, Alicante biedt voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en beleef het mediterrane klimaat van Alicante zelf!

You may also like...